Beställa böcker

Har du missat det enkla och smidiga sättet att köpa böcker nu för tiden? Beställ dina böcker på nätet du med, det är både smidigt, enkelt och allt som oftast billigare än att köpa böckerna i en fysisk butik.

Beställa böcker

Du kan beställa böcker hos följande bokhandlare på nätet:

adlibris.com bokia.se bokus.com

Det blir allt vanligare att folk beställer sina böcker på nätet. Den självklara fördelen med att beställa böcker på nätet är förstås det större urvalet än man hittar hos de flesta fysiska bokhandlare. Naturligtvis går det också snabbare och lättare att jämföra priserna hos olika bokhandlare när man beställer böcker på nätet – man behöver ju inte springa runt i flera butiker. Många nätbokhandlare ger besökaren tillgång till att provläsa inledningen eller valda delar av boken. Är du osäker på vilken bok du ska beställa så kan du oftast också läsa recensioner, antingen hos bokhandeln eller på någon boksida på nätet som du snabbt hittar genom en enkel sökning.

När du beställer böcker på nätet har du även ångerrätt, vilket är en avsevärd skillnad mot ett köp i en vanlig, traditionell bokhandel. Ångerrätten innebär precis vad det låter som: du kan ångra ditt köp utan någon speciell anledning inom fjorton dagar efter att du fått din beställning. Du måste dock stå för returfrakten själv och varorna måste återsändas i oförändrat skick – du får med andra ord inte läsa böckerna fort och sedan returnera dem.

Förutom möjligheten att beställa böcker så kan du förstås även beställa e-böcker på nätet. Då blir det en smula mer komplicerat eftersom val av bokhandel och bokformat beror på vilken sorts e-boksläsare du använder. Vi föreslår att du kollar bland vanliga frågor hos de olika bokhandlarna eller din läsapparatsleverantör för bättre vägledning.

Beställa böcker: vanliga frågor

Ett par typiska frågor kring att beställa böcker på internet:

Fråga/fundering: – Jag vill se hur boken ser ut innan jag beställer den!

Svar: – De flesta bokbutikerna på nätet visar bild på bokens framsida och i vissa fall även baksidan.

Fråga/fundering: – Hur vet jag om den bok jag beställer är pocket eller en klassisk inbunden bok?

Svar: – Det finns normalt i beställningsinformationen på den bokhandel på nätet du besöker: inbunden, pocket, häftad etc.

Fråga/fundering: – Tänk om den bok jag beställer är tunn och därmed innehåller lite av vikt?

Svar: – De flesta bokhandlare på nätet anger antal sidor i boken, på så sätt vet du mer innan du beställer boken.

 

Gör nu slag i saken och beställ böcker på internet: samma läsupplevelse, men ofta bättre pris. Om du beställer böcker får du dem ju hemlevererade dessutom och det är väl bekvämt, eller hur?

Beställa böcker

Beställa böcker